Ilse kwam vorige week naar me toe met de vraag of ik haar een dip dye wilde verven. Ze heeft vorig jaar al een roze dip dye gehad, en wilde deze keer eens een blauwe proberen. Persoonlijk hou ik niet zo van dip dyes, dus ik vroeg of ze niet liever een blauwe ombré wilde. "Kan jij dat dan?!" was het antwoord dat ik kreeg. Tuurlijk kan ik dat. Ik ben Rutger.
Verschil
Veel van jullie weten waarschijnlijk niet precies wat het verschil is tussen een dip dye en een ombré, voor mij was dit ook lang niet duidelijk. Dit komt ook doordat de termen heel erg door elkaar gebruikt worden. Vaak zijn de kapsels met een gek kleurtje (zoals blauw, roze, groen, paars) dip dyes. Hier is niet veel sprake van overgang. Je hebt 2 verschillende kleuren in je haar: je basiskleur en je dip kleur. Dip dyes kunnen in een rechte lijn zijn, maar het kan ook heel mooi overlopen. Hier is echter in het geheel overgang, maar als je per plukje gaat kijken, heb je nog steeds alleen die 2 kleuren.
Jessie J's paarse dip dye, met een rechte lijn |
Hier is er sprake van een overgang in het geheel, niet per pluk |
Bij een ombre is er ook overgang per pluk. Elke pluk zal een aantal verschillende kleuren hebben, die geleidelijk in elkaar overlopen. Vergelijk deze foto's maar eens met die hierboven!
Dit is het bekendste voorbeeld van een ombré: van (donker)bruin steeds blonder. |
Demi Lovato's haar heeft hiet ook een overgang: van blond, steeds iets roziger, tot een felle kleur in de punten |
Nu dat duidelijk is, gaan we verder met de Benodigdheden voor de blauwe dip dye.
- Blauwe haarverf (of een ander leuk kleurtje)
- Witte conditioner
- 3 (meng)bakjes
- Minimaal 1 haarverfkwast
- Bescherming voor je kleren!
Als haarverf heb ik semi-permanente haarverf gebruikt die Directions heet. Deze is van het merk La Riche en is op verschillende internetsites te koop, voor €6,50. Verder hebben ik de zomerblond conditioner gebruikt van Andrélon, die gewoon te koop is in de drogist.
Directions haarverf van La riche |
Andrélon zomerblond conditioner |
Ilses lange, lichtblonde haar |
De verf pakt het best op blond haar. |
Applicatie
Voordat je begint, zorg je ervoor dat je de kleuren hebt die je wilt. Omdat ik een ombré wilde, en geen dip dye, heb ik in verschillende mengbakken verschillende verhoudingen verf:conditioner gebruikt. Conditioner zorgt er namelijk voor dat de kleur lichter wordt. Daarom is het belangrijk dat je dit doet met witte conditioner. Ik heb dit een beetje op gevoel gedaan, en aangepast tot ik kleuren had die Ilse en ik allebei super vet vonden. Toen ik klaar was met het mengen, had ik deze kleuren:
vlnr: veel conditioner + weinig verf, veel conditioner + beetje verf, weinig conditioner + veel verf |
Omdat het nodig was vochtig haar te hebben, heb ik Ilses haar natgemaakt met mijn sprayfles.
Je begint met de donkerste verf in de punten. Als dit gelukt is, breng je de middenblauwe kleur aan (eventueel met een andere kwast). Als afsluiting voeg je nog wat lichtblauw toe. Het haar moet er dan ongeveer zo uitzien
Het haar van Ilse na het verven en voor het uitwassen. |
Als je dit laat zitten voor een minuut of 20 mag je het (eindelijk!!!!) uitwassen. Een tip is om dit met koud water te doen, waardoor je haarschubben zullen sluiten en de kleur langer blijft zitten. Als het water weer helder is, kun je verder met het drogen. Ik heb Ilses haar gedroogd met mijn föhn van Beauty Essentials: het merk van het Kruidvat. Door het haar in stukken te verdelen, en de haren met een (ronde) borstel te föhnen, krijg je een mooi resultaat, in een korte tijd.
Ben je al benieuwd naar het eindresultaat? Nog even doorscrollen, en niet vergeten een comment achter te laten, want ik vind het super leuk om te horen wat jullie ervan vinden!!
Ilses blauwe ombré: van blond, steeds een beetje blauwe |
Met een ronde borstel gedroogd, voor een stijle look |
Close-up van de kleurovergang: Blond - groen/blauw - blauw |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten